A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Бузівський ліцей
Жашківської міської ради

Тиждень математики

Дата: 06.03.2024 16:35
Кількість переглядів: 8

 Тиждень математики

«Вчіться у вчора, живіть сьогодні, сподівайтеся на завтра. Головне — не припиняти ставити питання... Ніколи не втрачайте священної допитливості».

       З 19 по 23 лютого в Бузівському ліцеї проходив Тиждень математики

під  девізом :«Математика навколо нас» .

Цей Тиждень розпочався  із перегляду ролика  «Чому потрібно вивчати математику?» у 5 та 6 класах та тренінгу в  9А класі «Як покращити успіхи у вивченні математики?». Захід відбувся у дружній атмосфері,  діти  зробили правильні висновки щодо вивчення предмету. Розглянули незначну частину людської діяльності, де застосовується математика. Не торкнулися таких галузей як транспорт, медицина, психологія, економіка, екологія тощо, але  сподіваємося що і тих прикладів, які було наведено, достатньо, щоб переконатися, що математика тісно пов’язана з усіма науками і що «математика – це знаряддя, за допомогою якого людина пізнає і підкорює собі навколишній світ, а також підкорюється їй».

В цей день учні 8 класу взяли активну учать в інтелектуальній грі «Судоку Піфагора». Під час роботи з логічною японською головоломкою у хлопців та дівчат були яскраві емоції, жваві дискусії, результати високого рівня. Також розпочато акцію «Задача=цукерка», яка тривала протягом Тижня.

У вівторок  6 клас  ознайомились з системами числення, в тому числі і з двійковою системою числення. Цікаво дітям було як за допомогою 0 і 1 можна записувати всю інформацію. На перервах зацікавлені учні розв’язували ребуси та кросворди з математики.

У середу учні 5 та 6 класів на дистанційному уроці мали можливість позмагатися у інтелектуальній грі «Ігри розуму». Дітям дуже сподобалась така форма уроку, так як всі мали можливість перевірити свої сили у різних конкурсах. Тому і дуже важко було визначити переможців.

З учнями 11 класу проведено  конкурс-гру «Найкмітливіший».  Кожен  з учнів мав змогу проявити свої здібності у математиці і отримати гарну оцінку. «Найрозумнішим» у цьому конкурсі були   Клим Віталій, Лук’янчук Назар та Стецюк Андрій.

У четвер учні 6 класу ознайомились з цікавими фактами з життя математиків, а також розгадували ребуси. 

У п’ятницю з учнями 5 класу провели гру-конкурс «Математичний експрес». Змагалися   три команди. Вдалося  всіх зацікавити математикою, логічні задачі були нескладними і учні  були дуже жваві і  активні при їх розв'язанні. Самі найактивніші отримали гарні оцінки для заохочення: Кротик Олесь, Хуторянський Діма, Король Тимур, Фуркало Аліса, Аргат Іван, Невірчак Максим.
Учні 6 класу підготували кросворди і коротенькі повідомлення «Цікава математика». Сливанчук Ярослав, Рябенко Єва, Григоренко Діма, Чуднівець Наталія були активними  та відповідальними при виконанні даного завдання.

У 7 класі проведено урок-квест «Геометрія у вишиванці», на якому учні на координатній площині побудували кордон України.В 9 класі  на  уроці-семінарі «Михайло Кравчук – життя в ім’я науки і України» «посадили» у кабінеті математики клен пам’яті Кравчука.  В 10 класі  цікавим був  математичний квіз «Міркуй, фантазуй, твори». STEM-практикум у 7 класі «Штучний інтелект в дії»  долучив до реалізації творчих ідей та виготовлення , використовуючи математичні знання, механічної іграшки «Тіп-Топ», яку випробували у дії учні 4А класу.

Протягом Тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності. Ліцеїсти змагалися у розв`язуванні математичних ребусів, логічних задач, розгадуванні прислів’їв та приказок в «хмарі слів», брали участь у різноманітних конкурсах: «Кращий рахівник», «Краща математична газета», а також мали змогу подивитися цікаві відеофільми: «Теорема Піфагора та її наглядне доведення», «Математика в нашому світі», «Піраміди Єгипту».

Завершальним етапом предметного Тижня став флешмоб «А чи знаєте ви що…» та захист проєктів «Роль математики в моїй майбутній професії».

Вчителі математики   Мельничук Л.А.  та   Федорчук Р.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень